h

Nieuws uit 2009

5 november 2009

SP-tweede kamerlid van Raak: AOW bij 65 is en blijft betaalbaar

Ronald van Raak


SP-Tweede-Kamerlid Ronald van Raak komt in Heerhugowaard vertellen dat we voor de gek worden gehouden. “Zelfs het rekencentrum van de regering heeft aangetoond dat de AOW bij 65 jaar betaalbaar blijft. Waarom zouden we die leeftijd dan verhogen?” Dit en nog veel meer over dit onderwerp op vrijdagavond 13 november om 20.00 uur in Centrum Marianne aan de Callistolaan 2 te Heerhugowaard. Iedereen is van harte welkom. De toegang, koffie en thee zijn gratis.

Lees verder
6 maart 2009

SP-Heerhugowaard over schrappen bushaltes: Provincie snapt er helemaal niets van

Sinds 14 december rijden de bussen in Heerhugowaard en wijde omgeving volgens een nieuwe dienstregeling. Eigenlijk is dat voorzichtig uitgedrukt want er is veel meer gebeurd dan dat er wat vertrektijden zijn veranderd. Veel haltes zijn opgeheven, routes zijn compleet veranderd. In sommige delen van de stad rijden vaker bussen, in andere delen rijden helemaal geen bussen meer. Grote vraag is natuurlijk: hoe ervaren de busreizigers deze veranderingen? Volgens de SP moet je de werkelijkheid waarnemen in de samenleving. Gewoon door de mensen te bevragen. Niet door nota’s te lezen waar je alleen maar leest wat bestuurders willen horen. SP-afdelingen in de regio houden daarom samen met de SP-fractie uit Provinciale Staten een enquête over de nieuwe dienstregeling.

Lees verder
12 februari 2009

Crawford sluit convenant met vakbond

In aanvulling op ons bericht van gisteren kunnen we melden dat de directie van Crawford uiteindelijk toch het convenant met de vakbond heeft getekend. De spontane handtekeningenactie onder de medewerkers is dus samen met de inzet van de bonden succesvol gebleken. Het convenant houdt in dat na een maximale verlenging van de wertijdverkorting Crawford alle medewerkers nog minimaal een half jaar in dienst houdt. De werkgelegenheid van bijna 100 mensen is hiermee voorlopig veilig gesteld.

Lees verder
11 februari 2009

Heerhugowaardse starters dupe van te goedkoop bouwen en failliete aannemer

Het leek hen een droom: een koopwoning die 25% goedkoper is dan de taxatiewaarde. Ideaal voor starters. Voor zo’n 100.000 euro een eigen woning. In 2001 werden ze opgeleverd. Inmiddels hebben de eigenaren van deze zogeheten Blue-printwoningen in Zuidwijk-Huygenhoek er nachtmerries van. De blauwgeprinte gevels zijn op een te goedkope manier aan de woningen bevestigd. De naden zijn gaan lekken, met desastreuze gevolgen. De schade is zo ernstig dat de gevels moeten worden vervangen. Dat moet zo’n 60.000 euro per huis kosten. De aannemer is inmiddels failliet, de gemeente voelt zich niet aansprakelijk en de bewoners zitten er mee. Ons is zelfs door een betrokkene verteld dat op dit moment de woningen niet eens meer mogen worden verkocht voordat de schade is verholpen en de bewoners 60.000 euro per woning op tafel leggen. “Hij zou net gaan samenwonen en zijn huis verkopen. Zit ie met zó’n strop. Dat kan hij echt niet betalen. Hij krijgt er niet eens een lening voor. Hoe moet dat nou?”

Lees verder
11 februari 2009

Werktijdverkorting bij Crawford?

Wij zijn benaderd door ongeruste medewerkers van het in Heerhugowaard gevestigde bedrijf Crawford. Crawford biedt werkgelegenheid aan een kleine 100 mensen. Crawford is internationaal marktleider op het gebied van industriële deuren. De productie zou de laatste tijd met zo’n 30% zijn afgenomen. Crawford wil met behulp van werktijdverkorting proberen deze tegenslag opvangen. Wat de werkgever betreft gaat het om werktijdverkorting van 16 uur per medewerker per week.

Lees verder
17 januari 2009

"Armoede bestrijden door eerlijker delen"

De nieuwjaarsbijeenkomst op 16 januari stond helemaal in het teken van armoede(bestrijding). Twee informatieve en inspirerende sprekers zorgden voor een goed beeld van armoede in Nederland en Heerhugowaard. Tweede Kamerlid Sadet Karabulut schetste dat door het beleid van de afgelopen jaren steeds meer mensen moeten leven rond de grens van het sociaal minimum. Inmiddels zijn dat er in Nederland al 1,4 miljoen. Armoede in Nederland ziet er anders uit dan in Afrika. Toch is armoede hier ook heel schrijnend. Eerst sneuvelen vakantie, schoolreisjes, kadootjes. Later kleding, vervanging van meubilair en apparaten. Hoe langer het duurt hoe nijpender het wordt en hoe minder mensen nog mee kunnen doen met de samenleving. Er zijn zelfs steeds meer mensen die niet dagelijk een warme maaltijd kunnen eten. Inmiddels maken ook Heerhugowaardse gezinnen gebruik van de voedsebank.

Lees verder

Pagina's

U bent hier