h

SP-tweede kamerlid van Raak: AOW bij 65 is en blijft betaalbaar

5 november 2009

SP-tweede kamerlid van Raak: AOW bij 65 is en blijft betaalbaar

Ronald van Raak


SP-Tweede-Kamerlid Ronald van Raak komt in Heerhugowaard vertellen dat we voor de gek worden gehouden. “Zelfs het rekencentrum van de regering heeft aangetoond dat de AOW bij 65 jaar betaalbaar blijft. Waarom zouden we die leeftijd dan verhogen?” Dit en nog veel meer over dit onderwerp op vrijdagavond 13 november om 20.00 uur in Centrum Marianne aan de Callistolaan 2 te Heerhugowaard. Iedereen is van harte welkom. De toegang, koffie en thee zijn gratis.

Handtekeningen
Tijdens de avondspits gaat Ronald van Raak eerst samen met actieve SP-ers uit Heerhugowaard handtekeningen ophalen bij het station. De handtekeningenactie is onderdeel van de SP-campagne tegen het plan om de AOW-leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar. ’s Avonds houdt van Raak een betoog over de afwezigheid van elke noodzaak voor de wijziging van de AOW-leeftijd. De SP is er namelijk van overtuigd dat de redenen die worden genoemd om de leeftijd te verhogen drogredenen zijn. Dat de crisis wordt misbruikt om verslechteringen door te voeren.

Drees
Sinds 1957 leeft elke Nederlander met de zekerheid op zijn 65e AOW te krijgen. Ineens en tegen de verkiezingsbeloften van PvdA, CDA, CU en VVD in wordt deze volksverzekering uit de tijd van Drees op de schop gegooid. De SP zal blijven opkomen voor het behoud van deze verworvenheid. Niet alleen met handtekeningenlijsten en andere acties maar ook met argumenten, een wetenschappelijke onderbouwing en gesteund door de mening van de meerderheid van de Nederlanders. Wilt u ook dat de AOW-leeftijd 65 blijft? Zet dan hier uw handtekening: www.65blijft65.nl

U bent hier