h

24 juni Silent disco op Stadsplein want:

Er is veel te weinig te doen voor jongeren in Heerhugowaard. Het maakt niet uit wie je het vraagt: iedereen is het hierover eens. De jongeren van ProjectRED vinden dat het daarom tijd wordt om hier wat aan te doen. “Met zoveel mogelijk jongeren samen. Als we iets willen, moeten we ons daar hard voor maken. In de benen komen. Letterlijk. We organiseren op 24 juni een SILENT DISCO op het Stadsplein om aandacht te vragen voor meer uitgaansmogelijkheden. We vragen alle jongeren die in Heerhugowaard willen uitgaan en dansen tot in de kleine uurtjes om mee te doen aan de Silent Disco.” 

Wat is een Silent Disco? Een silent disco is een soort mobiele disco. Je kunt het overal doen. Je hebt er niets voor nodig. Alleen mensen die willen dansen en hun smartphone meenemen met oortjes of koptelefoon. Vooraf download je de afgesproken dansmuziek van een website. Tijdens de Silent Disco doe je je oortjes in of koptelefoon op, wacht je het startsein af, drukt op play en danst. Met zoveel mogelijk mensen tegelijk. Zo kun je overal een feestje bouwen.

Waarom een silent disco? Met de Silent Disco willen de jongeren laten horen hoe stil het is in Heerhugowaard. Hoe weinig er voor jongeren te doen is. Dat doen ze bewust op 24 juni, de laatste gemeenteraadsvergadering voor de zomervakantie. Ze willen de politici laten zien wat ze willen: uitgaan en dansen. Gewoon in Heerhugowaard. Tot in de kleine uurtjes. Hoe meer jongeren er komen, hoe krachtiger die wens wordt neergezet.

Kompleks Zodra zich voldoende jongeren melden als vrijwilliger, kunnen er in jongerencentrum Kompleks dansavonden worden georganiseerd. De zaal is er, de apparatuur is er. Nu alleen nog jongeren die het voortouw willen nemen en een gemeenteraad die de openingstijden wil verruimen. Ook zou het mooi zijn als er nog andere, betaalbare, uitgaansplekken voor jongeren kunnen komen. Dat zijn de doelen van de dansactie van ProjectRED.

Meedoen? Om mee te doen: download hier de MP3 met dansmuziek op je telefoon – Kom 24 juni om 19.15 naar de Silent disco op het Stadsplein, voor het gemeentehuis – doe je koptelefoon op – wacht op het startsein – druk op play en dans. Dance to impress and have fun.

Wil je niet alleen zelf komen maar ook andere jongeren werven? Klik dan hier om flyers op te vragen om uit te delen op je school of op andere plekken waar veel jongeren komen. 

Als je dansavonden in Kompleks wilt helpen organiseren, kun je hier klikken.

Meer info op Facebook en Website van ProjectRED

ProjectRED is een initiatief van de jongeren van ROOD-Heerhugowaard, de jongerenorganisatie van de SP.

U bent hier