h
18 september 2022

Groot Prinsjesdag Protest in Den Haag 17 sept 2022

Foto: SP

Zaterdag 17 sept waren we met ruim 3000 mensen op de Koekamp in Den Haag bijeen om onze SP koopkracht eisen kracht bij te zetten tegen dit enorm slechte sloopkabinet van VVD, CDA, D66 en CU.

Lees verder
14 september 2022

Komt u nog uit met uw inkomen?

Diverse SP afdelingen gingen samen met SP den Helder in de wijk langs de deuren. Vragen stellen aan de bewoners:
"komt u nog rond met al die stijgende prijzen"?

Lees verder
13 augustus 2022

SP Dijk en Waard in actie voor Prinsjesdag

Foto: SP

SP mensen in actie voor Prinsjesdag bij winkelcentrum Middenwaard.
Want onze kosten moeten omlaag. De boodschappen, energie- rekening, tanken en de huur, het wordt allemaal duurder. Maar onze lonen, AOW en uitkeringen stijgen niet. Ondertussen maken grote bedrijven enorme winsten en worden de superrijken alsmaar rijker. Dit zorgt voor een grotere ongelijkheid.

Lees verder
4 augustus 2022

Stop pensioenafbraak - praat mee met de SP

Foto: SP

Onze pensioenen worden onzekerder door de verslechtering van de pensioenwet. De Wet Toekomst Pensioenen (WTP), wordt door de regering met grote haast door de Tweede Kamer gedrukt. Lees verder
28 juli 2022

Wij bestaan 50 jaar! Blik met ons terug

Foto: SP

Kijk hier mee terug met ons 50 jarige jubileum: 

Lees verder
19 juli 2022

Mag de pluktuin blijven? De SP kreeg een rondleiding!

Foto: SP

 “We willen laten zien hoe je op een natuurlijke manier voedsel kunt laten groeien. En daarom vinden we het zo belangrijk dat deze tuin blijft bestaan”, laat de bevlogen eigenaresse van de pluktuin, Sarai (35), weten. Ook de SP Dijk en Waard toont haar sympathie hiervoor. Op 11 juli kregen wij een rondleiding door deze bijzondere tuin. In verband met het in 2024 aflopen van de pachtperiode en de komende aanbesteding kwamen wij op bezoek.

Lees verder
12 juli 2022

Heidi Bouhlel beëdigd als SP-statenlid

Foto: Marcel Lathouwers

Gisteren is Heidi Bouhlel beëdigd als statenlid voor de SP in de provincie Noord-Holland. Wij wensen Heidi succes en vooral ook veel plezier de komende tijd.

Lees verder
12 juli 2022

Oproep aan het Rijk: "Blijf het Openbaar Vervoer steunen"

Foto: Marcel Lathouwers

SP Noord-Holland wil meer druk uit te oefenen op het Rijk om de coronasteun voor het openbaar vervoer voort te zetten. De reizigersaantallen zijn nog niet op het oude niveau van vóór de coronacrisis en toch wil de staatssecretaris de steun stopzetten. De SP diende daarom op 4 juli een motie in. SP-statenlid Wim Hoogervorst: “De SP waardeert de inzet van gedeputeerde Olthof hierin en wil hem helpen in zijn strijd voor het behoud van ons OV”.

Lees verder
9 juli 2022

Voormalig SP Fractieleider Heerhugowaard wethouder Alkmaar

Foto: SP

SP Dijk en Waard wenst onze voormalige fractievoorzitter Jakob Wedemeijer veel succes als Wethouder in Alkmaar.

Lees verder
2 juli 2022

Kom naar de Pluktuin rondleiding in het Geestmerambacht.

Foto: SP

In het noordelijkste stukje van het Geestmerambacht ligt de Pluktuin van Geesje, waar op biologisch-dynamische en natuurinclusieve wijze voedsel geproduceerd wordt.  Maar, misschien moet de tuin verdwijnen. Kan deze recreatieve, en educatieve tuin hier blijven? Wat vind jij?  Om meer over het wie, wat, waar, hoe en waarom te weten, bieden de twee bevlogen eigenaren van de Pluktuin ons een mooie rondleiding aan.

Lees verder

Pagina's