h

Vredesdag. Zaterdag 13 november 2021

9 november 2021

Vredesdag. Zaterdag 13 november 2021

De Taliban hebben Afghanistan in korte tijd heroverd, na 20 jaar oorlog en bezetting. De westerse oorlogspolitiek is failliet, maar in Europa gaan alweer stemmen op om een Europees leger te bouwen. En de wapenhandel tiert ondertussen welig, waarbij Nederland aan grote wapenbedrijven onderdak biedt.

Een paar feiten, die laten zien dat een internationale vredesbeweging hard nodig is. Elk jaar organiseert de landelijke SP een Vredesdag waar onze afd. Dijk en Waard uiteraard ook aan deelneemt. Om samen met elkaar te kunnen spreken over groeiende wereldwijde ongelijkheid en de permanente oorlog.

Dit jaar doen we dat op zaterdag 13 november, van 11.00 tot 16.00 uur in De Moed in Amersfoort. Het zal zeker gaan over de mislukte oorlog in Afghanistan, over Europese defensieplannen en over de wapendeals waar Nederland een rol in speelt. Met sprekers uit binnen - en buitenland.

Meld je nu hier aan voor een plek in de zaal of voor de online stream.

Reactie toevoegen

U bent hier