h

Met pensioen op 65? Inclusief een eerlijker zelf gespaard (bedrijfs) pensioen!

6 maart 2021

Met pensioen op 65? Inclusief een eerlijker zelf gespaard (bedrijfs) pensioen!

Het CBS heeft het SP verkiezingsprogramma voor de komende 4 jaar doorgerekend. AOW op 65 jaar past daarin prima en is betaalbaar door de gestaag gegroeide oneerlijke ongelijkheid die afgelopen jaren ontstaan is in onze samenleving aan te gaan passen.
Door foute rekenrente van de Rutte regeringen is er al 12 jaar geen jaarlijkse prijscompensatie door onze aanvullende (bedrijfs) pensioenen uitgekeerd aan gepensioneerden maar óók niet toegevoegd aan de pensioenwaarde van u als werkende spaarder. Hierdoor lopen we al 23% pensioen achter. Pensioenfondsen hebben in deze 12 jaar astronomisch record hoge vermogens opgebouwd. Toch blijft deze regering zeggen dat het slecht gaat met onze pensioenfondsen. Dit klopt niet! Nederland heeft het rijkste en beste pensioenstelsel ter wereld dus op naar een eerlijker pensioenakkoord!

Reactie toevoegen

U bent hier