h

SP wil oplossing record hoge woningnood, wég met de verhuurdersheffing! !

18 februari 2020

SP wil oplossing record hoge woningnood, wég met de verhuurdersheffing! !

Foto: Marcel Oosterwijk / flickr.com

SP Provincie Noord-Holland wil van verhuurdersheffing af: 

Om de bankfraude crisis te beteugelen doet de overheid al sinds 2014 jaarlijks een greep in de huurderskassen, de z.g. verhuurdersheffing. Alle woningcorporaties moeten elk jaar drie tot vier maanden aan huurinkomsten inleveren bij Het Rijk, (ca 2 miljard euro totaal) om de staatskas te spekken. Huren zijn daarna soms tot wel 30% verhoogd. De SP NH wil dit samen met de PvdD, PvdA en 50 Plus aan gaan pakken want er is al lang geen sprake meer van een begrotingstekort! Dit geld is dringend nodig voor onze sociale woningbouw!

Zie: 

https://noord-holland.sp.nl/nieuws/2020/02/stop-de-verhuurderheffing?fbclid=IwAR1stchPk6I6SGDNdd8Tr4_A1RpjoYSDO2uA0GkobLvNhk-kpMvnZiGe8WI

Reactie toevoegen

U bent hier