h

SP Steunt aktie tegen nieuwe zorg aanbesteding voor kwetsbare zieke jeugd in Transferium Heerhugowaard

20 november 2018

SP Steunt aktie tegen nieuwe zorg aanbesteding voor kwetsbare zieke jeugd in Transferium Heerhugowaard

Foto: Aart / SP

De SP Heerhugowaard maar ook uit de regio Schagen en Den Helder steunen de actie die voor deze jonge zware zorgpatiënten gestart is van harte.

Door totaal 18 gemeenten waaronder ook Heerhugowaard is bij een aanbesteding gekozen voor een andere zorgaanbieder, het bedrijf Horizon uit de regio Zuid Holland. Omdat deze kwalitatief beter zou zijn. Deze zorgaanbieder heeft echter geen eigen gesloten jeugdzorg instelling in onze provincie. Hierdoor dreigen 50 van de 72 jeugdige patiënten die zware zorg nodig hebben uit hun vertrouwde groepsomgeving in het Transferium in Heerhugowaard gehaald te worden.

Dit trekken veel van deze zwaar zieke jongeren niet. Zij hebben veelal erg veel moeite gehad om een vertrouwensband te kunnen opbouwen met hun behandelend zorgpersoneel. Maar ook hun ouders zijn zeer bezorgd over wat er staat te gebeuren met de verhuizing uit de belangrijke vertrouwde omgeving voor hun vaak erg zieke kinderen.

Door de huidige zorgaanbieder Parlan is de rechter ingeschakeld die volgende week uitspraak zal doen in een kort geding om deze voor veel patiënten gevaarlijk geachte verhuizing vanwege deze aanbesteding ongedaan te maken.

Zie ook dit artikel van NH Nieuws: Grote zorgen van advocaten over de toekomst en fundamentele kinderrechten van de patiënten en het Transferium:
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/234531/Tientallen-advocaten-hebben-grote-zorgen-over-toekomst-jeugdzorginstelling-Transferium

Zie ook dit artikel van NH Nieuws: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/235043/Jongeren-uit-gesloten-jeugdzorginstelling-willen-niet-naar-Zuid-Holland

Zie ook dit artikel van NH Nieuws: De zorgen en vraagtekens van de minister over deze aanbesteding.
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/234946/Zorgminister-zet-vraagtekens-bij-aanbesteding-gesloten-jeugdzorg-Denkbaar-dat-het-niet-deugt

Reactie toevoegen

U bent hier