h

SP Heerhugowaard voert actie voor HugoPort

28 maart 2017

SP Heerhugowaard voert actie voor HugoPort

Foto: SP HHW

Heerhugowaard krijgt een supermodern vliegveld: Hugoport!

De SP heeft zich al sinds de raadsverkiezingen in 2014 verzet tegen de kostbare plannen voor het ondertunnelen van de Zuidtangent bij het station. We vinden dat er andere knelpunten (spoorwegonderdoorgang Westerweg, ovatonde bij Johannes Bosco, de files bij Oosttangent / Luna  o.a.) eerst op zouden moeten worden gelost.

Maar soms wordt een stip op de horizon vliegensvlug groter … De SP ontdekte dat Schiphol naar “sattelliet-locaties” zoekt. Eindhoven is te ver weg (behalve voor sommige wethouders), Lelystad te kleinschalig. En met de komst van de snelle treinverbindingen naar Heerhugowaard (aldus wethouder Stam) komt Heerhugowaard als ideale partner in beeld. Een gemeente die graag ideeën faciliteert, een wethouder die indien nodig op de begroting ruimte creëert voor investeringen en desnoods ruimte creëert voor ondernemers die willen bouwen.

Dat geeft een geweldige impuls voor de werkgelegenheid in Heerhugowaard, dus wil de SP graag het voortouw nemen en partijen bij elkaar brengen, waarbij we vooral willen laten bouwen door locale ondernemers, en dan:

Er komt in Heerhugowaard het modernste vliegveld ter wereld: HugoPort!
Supermodern, want er komt een ronde start- en  landingsbaan, met het hoofdgebouw in het midden. Dat verkort de in- en uitchecktijden met 50%!

Links draaiend start- en landingsverkeer veroorzaakt de minste overlast, blijkt uit onderzoek, mede doordat deze baan uit alle hoeken aanvliegbaar is; en er slim met de beschikbare plaatsen kan worden omgegaan. Ook kan dan de aanvliegroute worden verkort, dat komt de duurzaamheid ten gunste voor de vliegmaatschappijen, en ook blijft daardoor de geluidsoverlast van de aanvlieg- en startroutes beperkt.

Foto: SP

Wij vinden wel dat het niet wenselijk is alle bomen in de Waarderhout te kappen, want zo zal het geluid van startende motoren áchter de bomen blijven, hetgeen de geluids­overlast kan beperken tot het algemeen acceptabele nivo van 70 decibel.

Er zal wel overlast ontstaan door het doortrekken van de Zuidtangent dóór de  Lommerhof en de Jan Glijnisweg. De SP heeft al berekend hoe de compensatie­regeling zal komen voor de eigenaren van de woningen die moeten worden verplaatst. Ze krijgen daarbij zelfs een mooie locatie terug aan de rondweg óm het vliegveld heen.

Met het doortrekken van de Zuidtangent naar de HugoPort, komt er een snelle verbinding beschikbaar naar het station. We hopen nog stakeholders te vinden voor een sneltram, zodat de reizigers vliegensvlug tussen station en vliegveld kunnen reizen. De ondertunneling bij het station geeft dan een mooi draaipunt voor de tram, hetgeen uit duurzaamheidsoogpunt beter is dan een tram met vaste eindpunten.

Wilt u ook deelnemen in onze Klankbordgroep en verder meedenken? Neem met de SP contact op, www.heerhugowaard.sp.nl.

De SP staat meestal iedere 1e zaterdag rond het middaguur bij Middenwaard. Deze zaterdag willen we daarvandaan om 12:00 in karavaan vertrekken naar het eindpunt van de Zuidtangent (bij Lommerhof) en daar symbolisch alvast een ballonnetje oplaten.  

We laten net als bij de raadsverkiezingen ook weer ons SP vliegtuig vliegen. We zouden graag iedere belangstellende willen uitnodigen om vanuit het vliegtuig een overzicht te krijgen van de locatie voor Hugoport, maar let wel op: er is maar een beperkt aantal zitplaatsen.

                     

Foto: SP HHW

Kom in de kas zaterdag maar ook: kom zaterdag voor 12 uur op het pleintje bij de Lidl.

Een schets waar het vliegveld komt, met de nieuwe rondweg en de ontsluiting via de Lommerhof:

Foto: SP HHW

Reacties

Haha goeie grap incl. Proefballon op 1 April...

Leuke 1 aprilgrap!!!

Goed idee om een vliegveld in Heerhugowaard te maken.
Inderdaad is dat een impuls voor de werkgelegenheid.
ProRail wilt het dubbele aantal treinen laten rijden.
De vrachtwagenchauffeurs, buschauffeurs, hugohopperchauffeurs en alle andere mensen die naar werk gaan kunnen dan natuurlijk allemaal met het vliegtuig.

Reactie toevoegen

U bent hier