h

SP-Alkmaar mag niet meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen

8 augustus 2014

SP-Alkmaar mag niet meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen

Het landelijk bestuur van de SP geeft de afdeling Alkmaar geen toestemming om uit te komen met de gemeenteraadsverkiezingen op 19 november a.s. "Eerst moet de afdeling weer opgebouwd worden."

 

Zonder actie geen fractie

Het loopt al een tijdje niet lekker in Alkmaar. Er is al een aantal maanden geen bestuur en buiten het fractiewerk is er weinig activiteit in de afdeling. Vanwege een herindeling zijn er in Alkmaar pas in november gemeenteraadsverkiezingen. Het landelijk bestuur beoordeelt bij gemeenteraadsverkiezingen elke afdeling op een aantal interne criteria. Alkmaar is niet geslaagd voor dat 'examen'. De SP wil vooral een partij zijn die zichtbaar is op straat, in buurten, op plekken waar mensen in de knel komen. Voor deelname aan verkiezingen moet je als het ware 'bewijzen' dat je in je stad geworteld bent, dat je weet wat er leeft. Zonder bestuur en actieve kern is dat lastig waar te maken. Zonder actie geen fractie is een bekende leus van de SP. Alkmaar wordt daar nu aan gehouden.

Zonde
SP-Heerhugowaard vindt het doodzonde dat het zo gelopen is. Juist in deze tijd is overal een sterke SP hard nodig. Heel jammer, dus, dat de leden van Alkmaar de afdeling niet op tijd nieuw leven hebben kunnen inblazen.

Opbouwen 
Het goede nieuws is dat er voor onze buren nu niets anders op zit dan zich herpakken en organisatorisch versterken. SP-Heerhugowaard heeft er alle vertrouwen in dat er onder de ruim 600 Alkmaarse leden actieve mensen te werven zijn. Wij wensen onze politieke buren alle energie en strijdbaarheid toe om sterker dan ooit terug te komen. Op straat en in de raad!

Goede buur
Op zich hebben de actieve leden van SP-Heerhugowaard het druk genoeg met de eigen taken. Zeker nu we voor het eerst meedoen in de gemeenteraad. Veel nieuwe taken en informatie komen op ons af. Toch willen wij natuurlijk een goede buur zijn voor onze partijgenoten in Alkmaar. Nieuwe bestuursleden of andere verse actievelingen kunnen bij ons meelopen met lokale scholingsactiviteiten of terecht voor tips en adviezen.   

Reactie toevoegen

U bent hier