h

Moties over kwetsbare groepen

28 mei 2014

Moties over kwetsbare groepen

 
 
In de gemeenteraadsvergadering van gisteren had de SP zijn vuurdoop. We hadden een sympathieke motie van CDA-Oostzaan overgenomen en ingediend waarbij de landelijke overheid werd opgeroepen minder te bezuinigen op chronisch zieken en gehandicapten. Daar kan niemand toch tegen zijn, zou je denken. Daarnaast hadden we met GroenLinks een motie ingediend  over de toepassing van het kinderpardon. Het waren erg gematigde moties waarbij de gemeenteraad eigenlijk alleen maar werd gevraagd zich uit te spreken. Maar zelfs dat ging sommige fracties al te ver. 
 
VVD wil alleen klakkeloos uitvoeren?
De VVD maakte het wel erg bont door te stellen dat het ging over non-discussies die alleen maar gaan over landelijke beleid.  Blijkbaar mag je als raad geen mening hebben, laat staan protesteren als er landelijk beleid wordt uitgestort over je burgers. Beleid dat je wel degelijk lokaal moet uitvoeren. De VVD denkt blijkbaar dat het opkomen voor de belangen van de Heerhugowaarders betekent dat je landelijk beleid kritiekloos moet accepteren en uitvoeren. 
 
Resultaat
De motie chronische zieken en gehandicapten haalde het niet onder andere doordat de Heerhugowaardse CDA-fractie tegenstemde. De SP stond gelukkig niet alleen en kreeg 13 van de 30 stemmen van PvdA, GroenLinks, Burgerbelang en Senioren Heerhugowaard. De motie over het kinderpardon haalde het na een schorsing wel.

Reactie toevoegen

U bent hier