h

Jongeren aan het woord

12 maart 2014

Jongeren aan het woord

SP Heerhugowaard was aanwezig tijdens het Politiek Jongeren Café dat plaats vond op 12 maart in het gemeentehuis, met als thema de komende gemeenteraadsverkiezingen in Heerhugowaard. Alle politieke partijen en de
diverse jongerenkandidaten namen aan dit debat deel. Eerst kregen de partijen de kans hun partij toe te lichten daarna werd er gediscussieerd over stellingen.

Onze punten voor deze avond waren:

-wonen,

SP HHW staat voor een goed bereikbare woningmarkt voor jongeren. In ons verkiezingsprogramma staat dat wij graag 100 container woningen willen bouwen en het zo voor jongeren makkelijker maken om een betaalbare woning te vinden in hhw. Zodat ook studenten in hhw blijven wonen en niet vertrekken naar steden waar wel kamers te krijgen zijn.

-uitgaan,

De jongeren in hhw hebben al meerdere keren aangegeven dat er te weinig mogelijkheid tot uitgaan is,dat moeten we veranderen.

Ondernemers moeten kansen krijgen om iets voor jongeren te beginnen in hhw.

Ook moet komplex een breder publiek naar zich toe trekken of in ieder geval beter promoten ik weet dat de afgelopen jaren er veel is verbetert maar toch zegt de meerderheid van de jongeren het niet te kennen of er nooit heen te gaan en moet het deurbeleid en de openingstijden versoepelt worden .

-hangplekken,

Hangplekken moeten er zijn. Soms hebben mensen last van jongeren die daar rond hangen maar die mensen vergeten dat ze zelf jong zijn geweest. En jongeren zouden een stuk minder hangen als er meer voor jongeren te doen zou zijn in hhw.

-buurthuizen/jeugd-/jongerenparticipatie,

Momenteel worden buurthuizen alleen gebruikt als zaalverhuur. de sp wilt dat de gemeente er voor zorgt dat in buurthuizen ook ruimte is voor jongeren.

-jeugdzorg,

Voorkomen is beter dan genezen, is naar onze mening iets wat de aankomende gemeenteraad mee moet nemen in zijn raadsperiode. 

Dus ambulant jongeren werkers (mobiele jongerenwerkers) horen een grote taak te hebben in het zien en oplossen van problemen met jongeren. Deze ambulant werkers moeten ook gecontroleerd worden op hun werk.

Ook moet er ruimte komen voor activiteiten in jongeren centra die aansluiten bij verschillende doelgroepen.

 

 

foto's: Nienke van Dijk

 

Reactie toevoegen

U bent hier