h

11 maart openbare bijeenkomst in Café Cool

9 maart 2014

11 maart openbare bijeenkomst in Café Cool

Op dinsdagavond 11 maart organiseert SP-Heerhugowaard om 19.30 uur een openbare bijeenkomst in Café Cool, Coolplein 1. Heerhugowaarders kunnen die avond kennis maken met de SP-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook kunnen bezoekers met de SP in gesprek gaan over hun zorgen over de zorg. Speciaal voor dit laatste onderwerp komt SP-wethouder Marcel Olierook uit Enkhuizen, die de WMO in zijn portefeuille heeft.

 

Zorgen over zorg

De zorg is in één van de belangrijkste onderwerpen voor de SP. Inwoners uit Heerhugowaard kunnen deze avond dan ook gebruiken om hun zorgen en vragen over de WMO te delen met SP-Heerhugowaard. Nu gaat de WMO nog vooral over het verstrekken van thuiszorg en hulpmiddelen. Vanaf 1 januari 2015 gaan de gemeentes, via de WMO, ook over de jeugdzorg en een groot deel van de gehandicaptenzorg en psychiatrische zorg.

Gemeentes krijgen die taken overgedragen vanuit het rijk maar dan met een budgetkorting die oploopt tot 25% per zorgsoort. Veel mensen die straks met de WMO te maken krijgen, hebben daarom veel zorgen en vragen. De SP ook. Met de vragen en zorgen vanuit de bevolking wil SP-Heerhugowaard straks zo sterk mogelijk voor de dag komen in de raad om zoveel mogelijk zorg overeind te houden.

Speciaal voor dit onderwerp heeft SP-Heerhugowaard Marcel Olierook, SP-wethouder en locoburgemeester in
Enkhuizen uitgenodigd. Hij heeft de WMO in zijn portefeuille en kan vertellen wat kansen en bedreigingen zijn.

 

Eindelijk SP-geluid in de gemeenteraad

Zoals de peilingen laten zien, gaat het de SP zeker lukken om met een aantal zetels in de gemeenteraad van Heerhugowaard te komen. De SP gaat zich
inzetten voor een zo sociaal mogelijk beleid, juist in tijden van crisis. Lijsttrekker Jakob Wedemeijer zal vertellen wat de SP-insteek in de gemeenteraad zal zijn. Ook de andere kandidaten zijn aanwezig en zullen zich voorstellen.

 

foto: Nienke van Dijk

Reactie toevoegen

U bent hier