h

Rood jongeren spreken zich uit

2 december 2013

Rood jongeren spreken zich uit

Onze rood leden stonden vandaag bij het Horizon college. Studenten konden op de foto samen met hun studieschuld, ook kregen ze een leuk kado'tje mee. Namelijk een certificaat met een gegarandeerde studieschuld van €30.000, aangeboden door kabinet Rutte&Samsom.

Het kabinet van VVD en PvdA wil de studiefinanciering afschaffen en vervangen door een schuldenstelsel. Daardoor zouden studenten een schuld van tienduizenden euro's moeten aangaan om te kunnen studeren. Dat is een onverstandig en oneerlijk plan, omdat het tienduizenden jongeren onmogelijk maakt de studie te doen die ze zouden willen.

Daar bovenop komt nog eens het plan om de ov-studentenkaart af te schaffen, waardoor
studenten hun vaak hoge reiskosten zelf moeten betalen. De minister heeft in ieder geval al besloten om een jaar te wachten met de invoering van het leenstelsel: laten we van dit uitstel ook afstel maken!
Daarnaast denkt de minister er nu ook over om de ov-studentenkaart te behouden.

Door heel Nederland spreken scholieren zich inmiddels uit voor het behoud van de stufi en de ov-studentenkaart, en tegen het schuldenstelsel en de reisdrempel.

Spreek jij je ook uit? Al honderden scholieren en studenten gingen je voor!

MEER FOTO'S:

http://www.flickr.com//photos/110381125@N05/sets/72157638286603754/show/with/11174738046/

 

foto's: Nienke van Dijk

Reactie toevoegen

U bent hier