h

SP Heerhugowaard demonstreert

30 november 2013

SP Heerhugowaard demonstreert

De manifestatie van de FNV voor meer koopkracht en echte banen bracht zaterdag in Utrecht ongeveer 10.000 mensen op de been. Schoonmakers, zorgwerkers, vrachtwagenchauffeurs, horecamensen, leerkrachten, en tientallen andere beroepsgroepen waren aanwezig om het begin van de campagne in te luiden.

Ton Heerts riep in zijn toespraak het kabinet op om 'te stoppen met de doorgeslagen miljardenbezuinigingen'. 'Stop met het plan om mensen in de bijstand werk aan te bieden, dat voorheen betaald werd. Investeer in mensen, zodat ze weer vertrouwen krijgen. Dan durven ze weer te besteden, en komt de economie weer op gang', aldus Heerts.

Tegen werkgevers zei hij: 'We eisen een fatsoenlijke loonsverhoging van 3 procent na al die jaren van matiging. Het is volstrekte lariekoek dat ze dat niet zouden kunnen betalen, er is bij veel bedrijven geld zat. Ze hebben geld op de plank liggen, maar weigeren te investeren in vernieuwing en hun mensen. Of ze denken alleen aan hun aandeelhouders.'

 

foto's: Nienke van Dijk

Reactie toevoegen

U bent hier