h

Inernational Premiere: Miss Homeless

3 oktober 2010

Inernational Premiere: Miss Homeless

Zondag 17 oktober is het internationale dag van de armoede. Op die dag wordt in 12 landen en tientallen plaatsen, tegelijkertijd, de wereldpremière vertoond van de speelfilm Miss Homeless. SP-Heerhugowaard organiseert de enige première-avond boven het IJ, in basisschool de Boomladder, Rozenlaan 6. De film begint om 20.30 uur en de toegang is gratis.

Het verhaal

Rudolf, de Belgische echtgenoot van de Amerikaanse actrice Nicole, is filmregisseur en weigert zijn vrouw de hoofdrol te geven in zijn film over de Brusselse daklozenwereld. Om haar man te overtuigen dat zij geknipt is voor de rol, gaat Nicole een tijd leven tussen de Brusselse daklozen. Leerzaam voor haar en voor de kijkers. Zo leert Nicole bedelen, voedsel vinden, slaapplekken zoeken. Wanneer Nicole uiteindelijk door haar man wordt gedumpt, raakt ze echt dakloos. Ze vindt onderdak bij een daklozenorganisatie, wordt daar met open armen ontvangen en zelfs geselecteerd voor de Miss Homeless verkiezing. De junk Radko beschermt haar, waar nodig. Vindt ze een toekomst met hem?

Over de film

De film is gemaakt zonder budget, uit idealisme, met echte (Brusselse) daklozen en professionele acteurs. De daklozen improviseren met de acteurs rond waargebeurde feiten uit hun leven. Miss Homeless is een uiterst sympathiek, bijzonder grappig maar ook een naar de keel grijpend portret geworden van mensen – vooral vrouwen – aan de rand van onze samenleving. De vrouwen strijden om gehoord te worden in een schijnbaar onverschillige wereld.
De makers, onder leiding van regisseur Daniel Lambo, willen met de film een bijdrage leveren aan het debat over mensen in armoede in het algemeen en daklozen in het bijzonder.

Armoede in Heerhugowaard

Ook in Heerhugowaard leven mensen op en onder de armoedegrens. Het Heerhugowaards Armoedeplatform en de Voedselbank ondersteunen hen waar mogelijk, als aanvulling op overheidsvoorzieningen. Tijdens de filmavond is een vertegenwoordiging van de voedselbank aanwezig.

Voor contact: voorzitter SP-Heerhugowaard Ane Duijff, tel. 072-5727032

U bent hier