h

SP-HEERHUGOWAARD FELICITEERT OMWONENDEN MIDDENWEG: BUSBAAN KOMT ER NIET

22 november 2008

SP-HEERHUGOWAARD FELICITEERT OMWONENDEN MIDDENWEG: BUSBAAN KOMT ER NIET

Op 21 november was het zover! Wethouder De Boer vertelde in de Alkmaarsche Courant dat het definitief over is met het plan voor de busbaan. “Er is niet genoeg bestuurlijk draagvlak”, meldde hij. Bovendien was het nooit een serieuze optie. “Het was geen item, het is geen item en het wordt geen item.” Een bijzondere opmerking van deze wethouder omdat zijn collega Piet wel degelijk de media zocht met het plan. De buurtbewoners hebben het natuurlijk niet uit hun duim gezogen. Maar goed, laten we zeggen dat er voortschrijdend inzicht is ontstaan bij het College van B&W. Altijd goed.

Buurtcomité en SP hebben er samen hard aan getrokken en dit is een geweldig resultaat. Dankzij de inzet van de hele buurt. Honderd buurtbewoners kwamen in oktober naar de buurtbijeenkomst in buurthuis de Hoeksteen. Om zo bij handopsteking te laten merken niets in de plannen voor de busbaan en de appartementencomplexen in hun buurt te zien. Het succes laat zien dat het zin heeft om je als burgers of buurt samen in te zetten iets te bereiken.
Wethouder De Boer ontkent in de krant dat de mening van de buurtbewoners en de inspanningen van de SP iets met het terugtrekken van het plan te maken hebben. Wij geloven dat niet, maar als het wel zo zou zijn dan vinden we het een verkeerd signaal van de wethouder. Wil hij dan niet luisteren naar zo’n grote groep eensgezinde burgers? Wil de gemeente niet juist bereiken dat burgers meedenken over hun eigen leefomgeving? Als ze dat dan doen, wil je er dan niet naar luisteren?
Wat de wethouder ook zegt: wij vinden het goed om te merken dat de samenwerking tussen buurt en SP er voor heeft gezorgd dat het gebrek aan draagvlak in de buurt uiteindelijk ook een gebrek aan bestuurlijk draagvlak is geworden. Dat geeft de burger moed.
Als we zo sterk en eensgezind blijven optreden, dan moeten de plannen van de projectontwikkelaar ook gaan sneuvelen op gebrek aan (bestuurlijk) draagvlak.

Dus: samen op weg naar het volgende resultaat!

U bent hier