h

Hans van Leeuwen (SP-Tweede-Kamer-lid) spreekt op buurtbijeenkomst

20 september 2008

Hans van Leeuwen (SP-Tweede-Kamer-lid) spreekt op buurtbijeenkomst

Op maandagavond 6 oktober houdt het actiecomité, dat de plannen rond de Middenweg wil tegenhouden, een buurtbijeenkomst. Hans van Leeuwen, Tweede Kamer lid voor de SP en specialist op het gebied van ruimtelijk ordening komt ook naar de buurtbijeenkomst. Hij zal praten over "Van wie is de buurt?" "Grondpolitiek voor de gemeenschap of voor projectontwikkelaars?" Ook zal hij de buurt uitleggen hoe een bezwaarprocedure er uit ziet, voor het geval mensen bezwaar aan willen tekenen tegen een vraag om het bestemmingsplan te wijzigen door de projectontwikkelaar.

Draagvlak
De buurtbewoners die we spraken waren hoogst verbaasd dat een Tweede Kamer lid hun buurtactie komt ondersteunen. "Geweldig, dit heb ik nog nooit gehoord." De buurtbewoners zullen worden uitgenodigd via de mail en een huis-aan-huis te verspreiden buurtbrief. De buurtbrief wordt niet zomaar in de bus gegooid. Er wordt aangebeld en uitgelegd dat de aanwezigheid van zoveel mogelijk mensen ons beste actiemiddel van dit moment is. De politieke fracties in Heerhugowaard willen namelijk zien dat er draagvlak is voordat ze een nieuwe inbreiplek omarmen. We hebben al aangetoond dat er geen draagvlak is met de huis-aan-huis-enquete. Maar de projectontwikkelaar is druk bezig de fracties te bewerken met mooie praatjes over aanpassingen naar de zin van de buurt. Dat is kletskoek want de buurt wil geen aanpassingen, maar schrappen van de plannen. Het comité bezoekt op het moment ook alle fracties om dat duidelijk te maken.

Het is de komende tijd heel belangrijk om blijvend aan te tonen dat er absoluut geen draagvlak is voor de buurtbedreigende plannen. Daarom wordt van de buurtbijeenkomst meteen een demonstratie van de afwezigheid van draagvlak gemaakt. Aan het eind van de avond zullen de aanwezigen, na toelichtingen door projectontwikkelaar en gemeente, bij handopsteking kunnen laten zien of ze nog steeds tegen de plannen zijn en voor behoud van een groene, veilige en leefbare buurt.We zullen er voor zorgen dat dat een mooie foto in de kranten wordt.

U bent hier