h

Actie 'Openheid over Irak NU!'

17 november 2006

Actie 'Openheid over Irak NU!'

Tot op de dag van vandaag weigert onze regering volledige openheid te geven over de vraag waarom Nederland steun heeft gegeven aan de illegale inval in Irak. In verschillende landen zijn er onderzoeken gaande, ministers afgetreden en speelt de vraag 'Waarom?' een rol bij verkiezingen. Zo niet in Nederland. Dat is iets om je over te schamen.

Het burgerplatform 'Openheid over Irak' deelt onze opvatting dat de Nederlandse bevolking het volste recht heeft om volledige openheid van zaken te krijgen over alle vragen die de Nederlandse politieke steun aan de inval betreffen. De initiatiefnemers zijn gewone burgers die hun verantwoordelijkheid nemen en een beroep doen op alle Nederlanders om de leugens over Irak niet meer te accepteren. Harry van Bommel (Woordvoerder Buitenlandse Zaken) heeft deze mensen steun toegezegd. Daarom doet de SP u de volgende oproep.

Bezoek na het lezen van dit bericht de website www.openheidoverirak.nu en onderteken de eis tot volledige openheid. Zo kort voor de verkiezingen is het van groot belang dat deze actie een groot succes wordt zodat deze belangrijke kwestie ook in de verkiezingsstrijd en de onderhandelingen nadien een rol kan spelen. Openheid over Irak is geen luxe maar noodzaak. De SP rekent daarom op uw steun.

U bent hier