h

Kerngaswolk bij Petten? ( SP- Statenvragen )

8 oktober 2006

Kerngaswolk bij Petten? ( SP- Statenvragen )

In 2001 schijnt een radioactieve gaswolk ontsnapt te zijn uit de installatie bij Petten. Dat werd bij een open dag in 2005 'opeens' ontdekt. De SP wil weten hoe dat kan en heeft schriftelijke vragen gesteld.

In 2001 schijnt een radioactieve gaswolk ontsnapt te zijn uit de installatie bij Petten. Een en ander werd pas bekend in 2005, bij het demonstreren van het computersysteem tijdens een open dag. Dit bericht stond in de Schager Courant van 20/9. De Kern Fysische Dienst is inmiddels op de hoogte gesteld. Volgens het bericht zou de exploitant (Nuclear Resaerch & Consultancy Group) het incident geheim gehouden hebben. Nog onbekend is of de KFD het incident gaat onderzoeken.

De SP vindt dat in dit geval de provincie een onderzoek moet instellen. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld.

U bent hier